Мариновани пилешки филенца с лимонова киноа


Тази идея за обяд или вечеря е лесна за изпълнение, но ако искате рецептата да се изпълни и бързо, е добре да подготвите продуктите предварително от предния ден -  например, да сварите киноата или да мариновате филенцата и да престоят в хладилник за една нощ. В supichka може да прочетете от къде ми дойде вдъхновението да готвя имено това:)
Необходими продукти:
  •  1 чаена чаша киноа;
  •  500-600 гр.пилешки филенца;
  • 1 супена лъжица мед;
  • 3 супени лъжици горчица;
  • 2 супени лъжици зехтин за готвене;
  • сол и черен пипер на вкус;
  • сокът на два лимона.
·    



Киноата е добре да я сложите в тенджера с гореща вода и да я оставите да набъбне. След което за 3-4 минути да я варите. Възможно е да е готова и за по-малко. Нужно е да сте наблизо, за да не се превърне в каша. Когато е сварена, я отцедете със сито и оставете на страна да изстине.
Пилешките филенца е хубаво да мариновате поне за час с едната лъжица зехтин, сокът на единия лимон, меда, горчицата, солта и пипера. Печете ги от двете страни на тиган или във фурна. С останалия зехтин и лимонов сок овкусявате и обърквате киноата. Добавяте и към нея сол и пипер по желание.
Усмихнат ден!
Жани