Ето, че и аз открих киноата. Веднъж я опитах и вече я обожавам. И се готви толкова лесно. За има-няма 15 минути.
Като за пръв път реших да я приготвя с китайски микс от замразени зеленчуци. Добавих и една шепа зелени бобчета.
Първо задуших зеленчуците в една лъжица слънчогледово олио и малко вода, след около десет минути добавих киноата. Обърках всичко със сол, черен пипер, червен пипер и къри на вкус. Долях около две чаши вода за пиене и оставих на тих огън, докато се разпука киноата. Аз ползвах 100 гр.
Като за пръв път реших да я приготвя с китайски микс от замразени зеленчуци. Добавих и една шепа зелени бобчета.
Първо задуших зеленчуците в една лъжица слънчогледово олио и малко вода, след около десет минути добавих киноата. Обърках всичко със сол, черен пипер, червен пипер и къри на вкус. Долях около две чаши вода за пиене и оставих на тих огън, докато се разпука киноата. Аз ползвах 100 гр.
Да ви е сладко!
Лесно, мнооого вкусно и идеално за вегетарианци и за коледните пости;)
Лесно, мнооого вкусно и идеално за вегетарианци и за коледните пости;)
Жани
Коментари