Пай с квасена сметана






Този пай, или суфле или киш, или не знам как се казва, е точното нещо, което бих искала за обяд, съчетано, например с крем супа от тиква. (рецептата в подчертания текст). Ако някога имам собствено място, където да се предлагат печива по моите рецепти, този пай определено ще е включен в обедното меню:)
Когато реших да го приготвя, се оказа, че не разполагам с подходящ керамичен съд за пайове, така че използвах форма за блат с подвижен ринг, с диаметър 26 см.
Трябва да се намасли дъното и да се сложи хартия за печене.
Върху нея се изсипва смес от следните продукти:

  • 5 разбити яйца,
  • 1/2 ч.ч.квасена сметана,
  • 1/2 ч.ч кис мляко с 1 ч.л.сода,
  • 2 супени лъжици оризово брашно (може да ползвате друго);
  • 2 шепи настърган кашкавал,
  • шепа нарязан пресен лук,
  • нарязани обезкостени маслини,
  • нарязан салам (по възможност висококачествен).

Заглаждате сместта и печете на средна решетка, във фурна на 200° до златиста коричка.