Този пай, или суфле или киш, или не знам как се казва, е точното нещо, което бих искала за обяд, съчетано, например с крем супа от тиква. (рецептата в подчертания текст). Ако някога имам собствено място, където да се предлагат печива по моите рецепти, този пай определено ще е включен в обедното меню:)
Когато реших да го приготвя, се оказа, че не разполагам с подходящ керамичен съд за пайове, така че използвах форма за блат с подвижен ринг, с диаметър 26 см.
Трябва да се намасли дъното и да се сложи хартия за печене.
Върху нея се изсипва смес от следните продукти:
- 5 разбити яйца,
- 1/2 ч.ч.квасена сметана,
- 1/2 ч.ч кис мляко с 1 ч.л.сода,
- 2 супени лъжици оризово брашно (може да ползвате друго);
- 2 шепи настърган кашкавал,
- шепа нарязан пресен лук,
- нарязани обезкостени маслини,
- нарязан салам (по възможност висококачествен).
Заглаждате сместта и печете на средна решетка, във фурна на 200° до златиста коричка.