Крем супа от сладък картоф и тиква

Крем супата присъства в менюто ми може би два-три пъти седмично. Заобичах я, откакто бях бременна. Тогава се влюбих в тиквената крем супа, в която тиквата се задушава в масло и канела. И колкото и да обяснявам на друг как да я направи, никога не става така, както аз искам:):):) Което, може би обезсмисля писането на тази и на други публикации по темата "тиквени супи":):):)
Ама, ей така наминавам с идеята за поредната вкусна и лесна рецепта, която няма да ви заема много от времето и ще можете да се радвате на близките същества.
Нужни са ви:
- 1 сладък картоф,
- 2 пълни шепи нарязани парчета тиква

Сварявате ги, изливате водата, след което ги задушавате с:
- 2 чаени лъжици краве масло и
- 1/2 чаена лъжица канела.
Подправяте със сол по желание.

Пасирате и добавяте
- 1 супена лъжица квасена сметана и
- гореща вода, колкото желаете да разредите.




Ето линкове и към други крем-супички:

Двуцветна крем супа
С карфиол
С пъщърнак
Оранжева супа от тиква и морков
С цвекло
С броколи
С тиквички и джинджифил

Ми, аз май трябва отделен таг за крем супи да сложа:)
Хубав и усмихнат ден от мен!
Жани

Коментари