За този много лесен и вкусен кекс без глутен са ви нужни:
- 4 яйца;
- 3 супени лъжици кокосово масло;
- ½ чаена чаша кафява захар или друг подсладител, който предпочитате;
- 100 мл.краве прясно или друго мляко;
- 8 супени лъжици кокосово брашно;
- 2 супени лъжици брашно от тапиока;
- 1 чаена лъжичка бакпулвер;
- 1 чаена чаша замразени горски плодове.
С част от кокосовото масло намаслявате вътрешността на подходяща форма за печене на кекс. Аз използвах кръгла силиконова.
Загрявате фурната на 200°.
Разбивате с вилица яйцата, кокосовото масло, млякото и захарта. Към тях прибавяте брашната, бакпулвера и горските плодове. Обърквате до хомогенност. В случай, че сместта се нуждае от допълнително течност, добавете още мляко, но имайте в предвид, че при печенето, от плодовете ще се отдели сироп.
Разпределете добре във формата и печете на средна решетка до готовност.
Нека заедно работим за по-малко пакетирана храна в менюто на нас и нашите деца!
Жани
Коментари