"Орео" торта със сладкарска извара






Необходими продукти за тортен ринг с диаметър 26 см.:

-25 бр. бисквитки Орео за основата + 20-на за крем и украса

- 50 гр. меко краве масло


-1 кг. сладкарска извара

-200 гр. квасена сметана

-2 с. л. мед


В кухненски робот или блендер смилате бисквитите заедно с маслото. Разпределяте ги на дъното на форма за торта с ринг и оставяте в хладилник. През това време разбърквате с миксер изварата, меда и сметаната. Добавяте 10 - на начупени бисквитки, обърквате и разпределяте получената смес върху основата. Украсявате с останалите бисквитки и слагате в хладилник за няколко часа да стегне.


В блога има още една рецепта за Орео торта, която може да видите тук


Желая ви усмихнат ден😀

Коментари

vesela каза…
Записвам си, много е лесна, а и обичам изварени десерти:)