Торта "Орео" с фъстъчено масло







Здравейте в деня за нова рецепта - сряда!
Днес ще ви запозная с авторската си интерпретация на торта с бисквити “Орео”.
Без печене. Приготвя се за минути!
Против пакетираните десерти съм, но си имам и своите прегрешения😉

За тази торта с диаметър 26 см.са ви необходими.

За основата:
  • 16 бр.бисквитки тип Орео + 10-на за декорация;
  • 50 гр. разстопено краве или кокосово масло.
За крема:
  • 400 гр.квасена сметана;
  • 3 препълнени с връх супени лъжици фъстъчено масло;
  • 3 супени лъжици мед;
  • 1 пакетче желатин

Натрошавате с блендер бисквитите и обърквате до хомогенност с маслото. Разпределяте във форма за торта с подвижен ринг. Отново в блендера или в кухненски робот обърквате съставките за крема като приготвяте желатина по указания на опаковката начин. Изсипвате крема върху основата и заглаждате. Редите няколко бисквитки отгоре и оставяте за няколко часа в хладилник да стегне.

Хубав ден!
Жани