Картофени кюфтета





Картофените кюфтета се правят много лесно, но изискват време, така че не са подходящи за забързаното ежедневие. Може да сварите картофите в събота сутрин, например и когато изстинат, да оформите кюфтенцата и да ги запечете за обяд. Като вдъхновение ползвах рецептата от cook with a smile, но там се пържат и вярна на себе си измених рецептата:)

За около 20 кюфтенца са ви нужни:

-          500-600 гр.сварени и почистени картофи;
-          200 гр.натрошено сирене;
-          шепа нарязан пресен магданоз;
-          50 мл.прясно мляко;
-          1/3 чаена лъжичка индийско орехче;
-          сол и черен пипер на вкус (внимавайте със солта, ако сиренето е солено)

Аз варя картофите винаги обелени и нарязани. Когато са готови и истинат, ги намачвам на пюре и добавям останалите съставки.Обърквам добре и оформям кюфтенца.Пека във фурна, загрята на 200 °, на средна решетка върху намазнена и застлана с хартия за печене тава. Това е :)
Желая ви вдъхновен ден!

Коментари