Картофените кюфтета се правят много лесно, но изискват време, така че не са подходящи за забързаното ежедневие. Може да сварите картофите в събота сутрин, например и когато изстинат, да оформите кюфтенцата и да ги запечете за обяд. Като вдъхновение ползвах рецептата от cook with a smile, но там се пържат и вярна на себе си измених рецептата:)
За около 20
кюфтенца са ви нужни:
-
500-600
гр.сварени и почистени картофи;
-
200
гр.натрошено сирене;
-
шепа нарязан
пресен магданоз;
-
50
мл.прясно мляко;
-
1/3
чаена лъжичка индийско орехче;
-
сол и
черен пипер на вкус (внимавайте със солта, ако сиренето е солено)
Аз варя картофите
винаги обелени и нарязани. Когато са готови и истинат, ги намачвам на пюре и добавям
останалите съставки.Обърквам добре и оформям кюфтенца.Пека във фурна, загрята
на 200 °, на средна решетка върху намазнена и застлана с хартия за печене тава.
Това е :)
Желая ви вдъхновен ден!
Коментари