Първата рецепта за 2019 година, която реших да споделя с вас е за парфе без печене. Измислих чудесна комбинация отново с извара и желатин, но този път прибавих и 200 гр.разстопен шоколад.
Ако имате останал шоколад от празниците под каквато и да е форма, може да го използвате точно за тази торта.
Продукти за основата:
- 20 -на бишкоти или други бисквити;
- 150 гр.меко краве масло.
Продукти за крема:
- 1 кг.фина извара;
- 1/2 кофичка квасена сметана;
- 200 гр.разстопен шоколад ;
- 1 течна ванилия;
- сокът на 2 портокала;
- 2 пакетчета желатин на Йоткер.
Продукти за желето:
- сокът на 2 лимона;
- 1 лъжица мед;
- 1 пакетче желатин на Йоткер.
Основата я правите като смелите в робот или блендер бисквитите/бишкотите заедно с маслото. Разпределяте равномерно във форма за торта с подвижен ринг и слагате в хладилник.
През това време приготвяте крема.
Разбърквате всички продукти заедно с желатина, който сте приготвили по указания на пакетчето начин. Изсипвате сместта върху основата и заглаждате. Оставяте в хладилник да стегне за няколко часа.
Когато парфето се е желирало, приготвяте и самото желе от изброените продукти.
Изсипвате течността отгоре и връщате в хладилника за няколко часа. Най-добре е да престои една нощ.
Когато тортата е готова, внимателно отделяте с помощта на нож подвижната стена от ринга и сервирате.
Желая ви щастие, мили приятели на Фабрика за мечти!
А то често е пред очите и в ръцете ни💙
Жани