Брауни със смлени бадеми (без глутен)






Разбирате ли, брауни ми е едно от любимите неща за приготвяне! Обожавам го и когато имам вдъхновение се развихрям! В това съм ползвала смес от какаово и кокосово масло, но вие може да ползвате и обикновено краве. Ако се доверите на какаовото, обаче, ще получите неустоим аромат и вкус на разтопен шоколад, докато се пече във фурната.
Ползвала съм стъклена форма за печене с размери 22 см.*22 см.и включих следните продукти:
-250 гр.смлени бадеми; 
-3 яйца;
-смес от равни части какаово и кокосово масло (общо около 100 гр , може би) + смес от двете масла с малко какао за намазване;
-⅓ чаена чаша мед;
-1 супена лъжица пълномаслено какао.
Разпределяте в намаслен и застлан с хартия за печене подходящ съд за печене и слагате да се пече на средна решетка на 200° до суха клечка. Ако ползвате стъклен или керамичен съд, го поставяте в незагрята фурна.Когато браунито е готово, може да го намажете със смес от двете масла и малко какао. Така ще стане по-сочно и с още по-наситен шоколадов вкус.

Желая ви мир в душите, светлина в умовете и любов в сърцата💙
Жани