Брауни с цвекло (без глутен)

Това вкусно брауни беше предизвикателство за мен. Предизвикателство от гледна точка на това, че цвеклото не е сред любимите ми неща за ядене, а в същото време много добре се свързва идеята за него и какаов сладкиш.
За първи и единствен за сега път опитах брауни с цвекло в Ananda Bakery и веднага пожелах тази вкусотия да бъде претворена от моите ръце в моята кухня.


Моята рецепта е следната:
-1 глава сварено (предварително обелено и нарязано на кубчета) цвекло,
- 2 яйца,
- 4 супени лъжици кокосово масло;
- 1 течна ванилия;
- 2/3 чаена чаша оризово брашно,
- 1/2 чаена чаша кафява захар;
- 1 препълнена супена лъжица какао;
- 1 чаена лъжичка бакпулвер.
Пасирах нарязаното сварено цвекло заедно с яйцата и ванилията, прибавих сухите съставки и пак пасирах. В намаслена тавичка (не знам колко сантиметра е), застлана с хартия за печене, пекох на средна решетка, на 200° до готовност.
Докато беше още топъл, декорирах с какао и кокосови стърготини.



Лесно, вкусно и достъпно!
И нали знаете - най-вкусната и пълноценна храна се приготвя вкъщи😉

Да ви е сладко!

Жани

Коментари