Славянски гювеч по моя начин




Сигурно има традиционна рецепта за славянски гювеч.
При мен нещата се получават така.
Без излишно суетене и следване на рецепти.
Имам идея – осъществявам я.
Вкъщи много обичаме пълнени чушки с кайма и ориз. 
Ама много време отнема приготвянето им! За това един ден, когато мислих да ги приготвя, реших просто да нарежа и да добавя чушките към сместта, вместо да ги пълня с нея. Така или иначе – чушките ще бъдат нарязани.
Ползвам и пресни и печени. Каквото имам. Впоследствие разбрах, че на това или на подобно ястие му казвали „славянски гювеч“.

Моят вариант съдържа следните продукти:

·         500 гр.кайма (смес или телешка);
·         два настъргани моркова;
·         една чаена чаша ориз;
·         мазнина за готвене + вода;
·         сол и пушен червен пипер;
·         5-6 нарязани червени чушки;
·         шепа нарязан магданоз;
·         3 чаени чаши топла вода за пиене.
Задушавате каймата заедно с ориза и морковите. Добавяте подправките и малко вода. Разбърквате периодично в рамките на няколко минути. Разпределяте в подходящ съд за печене заедно с нарязаните чушки, магданоза и трите чаши вода. Печете под фолио на средна решетка, на 180°-200° до готовност.