Tиквен сладкиш без глутен и без яйца





Необходими продукти:
- 2 ч.ч. задушена тиква на пара;
- 1 ч.ч. оризово брашно;
- 1/3 ч.ч. прясно или кокосово мляко;
- 2 с.л. кокосово или краве масло;
- 1/3 ч.ч. разстопен мед;
- 10 гр.бакпулвер;
- канела и коледни подправки на вкус.

Начин на приготвяне:
Пасирате тиквата и като изстине я смесвате с млякото, маслото и меда. Добавяте брашното, бакпулвера и подправките. Аз ползвам микс от канела, кардамон, сушен джинджифил, кардамон и анасон.

Печете в подходящ огнеупорен съд в предварително загрята фурна на 200° без обдухване, на средна решетка до коричка😀






Коментари