Шоколадово парфе с лимоново желе (без печене)







Първата рецепта за 2019 година, която реших да споделя с вас е за шоколадово парфе без печене. Измислих чудесна комбинация отново с извара и желатин, но този път прибавих и 200 гр.разстопен шоколад.
Ако имате останал шоколад от празниците под каквато и да е форма, може да го използвате точно за тази торта.

Продукти за основата:
  • 20 -на бишкоти или други бисквити;
  • 150 гр.меко краве масло.
Продукти за крема:
  • 1 кг.фина извара;
  • 1 кофичка квасена смвтана;
  • 200 гр.разстопен шоколад;
  • 1 течна ванилия;
  • 2 пакетчета желатин на Йоткер.
Продукти за желето:
  • сокът на 2 лимона;
  • 1 лъжица мед;
  • 1 пакетче желатин на Йоткер.
Основата я правите като смелите в робот или блендер бисквитите/бишкотите заедно с маслото. Разпределяте равномерно във форма за торта с подвижен ринг и слагате в хладилник.
През това време приготвяте крема.
Разбърквате всички продукти заедно с желатина, който сте приготвили по указания на пакетчето начин. Изсипвате сместта върху основата и заглаждате. Оставяте в хладилник да стегне за няколко часа.
Когато парфето се е желирало, приготвяте и самото желе от изброените продукти.
Изсипвате течността отгоре и връщате в хладилника за няколко часа. Най-добре е да престои една нощ.
Когато тортата е готова, внимателно отделяте с помощта на нож подвижната стена от ринга и сервирате.

Желая ви щастие, мили приятели на Фабрика за мечти!
А то често е пред очите и в ръцете ни💙

Жани