Портокалов пай без блат и глутен



Този портокалов пай е божествен!
Мнооооого вкусен, ви казвам.
И много лесен.
Идеята за него взех от фейсбук страницата - Tasty Gluten Free Cooking.


Необходими продукти:


  • 2 портокала;
  • 3 яйца;
  • 1 чаена чаша оризово брашно;
  • 1 течна ванилия;
  • 2 супени лъжици кокосово масло;
  • ½ чаена чаша подсладител. Аз използвах кафява захар.




Обелвате портокалите и ги слагате да омекнат на пара. Когато са готови, ги пасирате. Добавяте към пюрето от портокали, разбити три яйца, оризовото брашно,кокосовото масло,ванилията и избрания подсладител. Отново пасирате до еднородна смес и изсипвате в подходящ за целта съд за печене. Аз пекох в застлана с хартия за печене керамична форма, на средна решетка, на 180° до медна коричка. Около 40 минути.


Това е. Имате чудесен ароматен портокалов сладкиш.