Портокалов сладкиш без глутен



Този портокалов пай е божествен!
Мнооооого вкусен, ви казвам.
И много лесен.
Идеята за него взех от фейсбук страницата - Tasty Gluten Free Cooking.


Необходими продукти:
  • 2 портокала;
  • 3 яйца;
  • 1 ч.ч.оризово брашно;
  • 1 течна ванилия;
  • 2 с.л. кокосово масло;
  • 1/2 ч.ч.кафява захар



Начин на приготвяне:

Обелвате портокалите и ги слагате да омекнат на пара. Когато са готови, ги пасирате. Добавяте към пюрето от портокали, разбити три яйца, оризовото брашно,кокосовото масло,ванилията и захарта. Отново пасирате до еднородна смес.Печете в тавичка, застлана с хартия за печене, на средна решетка, на 180° до медна коричка. Това е. Имате чудесен ароматен портокалов сладкиш.


Това е. Имате чудесен ароматен портокалов сладкиш.




Коментари

Elena Dimitrova каза…
Да,
много лесен, интересен и красив пай се е получил.При това без глутен и с чудесни продукти.Ще го изпробвам по празниците.
Поздрави !
Анонимен каза…
Здравейте, колко гъсто тесто трябва да се получи?
janipetrova каза…
Здравейте, гъстотата е нещо средно между такава на боза и кисело мляко:)