Супа с тиква по Чепеларски




Необходими продукти:
  • 300 гр.нарязана на кубчета тиква;
  • ⅓ чаена чаша ориз;
  • 150 мл.прясно мляко;
  • 50 гр.краве масло;
  • сол на вкус;
  • Парченце настърган пресен джинджифил на вкус + ½ кафяна лъжичка канела по желание. Извън оригиналната рецепта.

В подходяща за целта тенджера слагате нарязаната тиква да се вари в около 2 литра питейна вода. Когато омекне, добавяте ориза и солта на вкус. Оставяте на тих огън до пълното сваряване на ориза. Махате от котлона, добавяте млякото, маслото и подправките по желание. Последните определено не са по Чепеларската рецепта, но на мен ми харесва комбинацията от сгряващите и стипчиви на вкус канела и джинджифил със сладката тиква, особено в студените месеци.

Идеална есенно-зимна супа за обяд. Хем вкусна, хем лесна и бърза за приготвяне🍁

Жани

Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Безглутенови лимонови мъфини

Пай с квасена сметана