Необходими продукти:
- 300 гр.нарязана на кубчета тиква;
- ⅓ чаена чаша ориз;
- 150 мл.прясно мляко;
- 50 гр.краве масло;
- сол на вкус;
- Парченце настърган пресен джинджифил на вкус + ½ кафяна лъжичка канела по желание. Извън оригиналната рецепта.
В подходяща за целта тенджера слагате нарязаната тиква да се вари в около 2 литра питейна вода. Когато омекне, добавяте ориза и солта на вкус. Оставяте на тих огън до пълното сваряване на ориза. Махате от котлона, добавяте млякото, маслото и подправките по желание. Последните определено не са по Чепеларската рецепта, но на мен ми харесва комбинацията от сгряващите и стипчиви на вкус канела и джинджифил със сладката тиква, особено в студените месеци.
Идеална есенно-зимна супа за обяд. Хем вкусна, хем лесна и бърза за приготвяне🍁
Жани
Коментари
чудесна супа с тиква.Ще я пробвам, лесна, вкусна и засищаща.
Поздрави и лека и спорна седмица !