Торта МАНГО




Днес реших да ви зарадвам с рецепта за  ТОРТА МАНГО🙂 Предложението е  за вкусна плодова торта с диаметър 26 см.

Продукти за основата:

- 300 гр. бисквити

-100 гр. меко краве или кокосово масло


Смилате бисквитите заедно с избраното масло и разпределяте на дъното на тортен ринг със свалящо се дъно.

Продукти за крема:

-800 гр.(измерено без костилката) манго

-800 гр. квасена сметана

-20 гр. желатин + 12 с. л. вода

-ванилия

-2 с. л. мед (по желание, на мен мангото ми се струва достатъчно сладко)

Пасирате нарязаното и обезкостено манго заедно със сметаната. Добавяте ванилията и желатина, който предварително сте разстворили във водата, а след като се е сгъстил, сте го втечнили на водна баня. Обърквате и разпределяте сместта върху основата. Прибирате за няколко часа в хладилник и след това имате чудно ароматно плодово парфе😀

Желая ви усмихнати дни и не забравяйте, че малките радости правят живота голям!


Жани

Коментари