Днес реших да ви зарадвам с рецепта за ТОРТА МАНГО🙂 Предложението е за вкусна плодова торта с диаметър 26 см.
Продукти за основата:
- 300 гр. бисквити
-100 гр. меко краве или кокосово масло
Смилате бисквитите заедно с избраното масло и разпределяте на дъното на тортен ринг със свалящо се дъно.
Продукти за крема:
-800 гр.(измерено без костилката) манго
-800 гр. квасена сметана
-20 гр. желатин + 12 с. л. вода
-ванилия
-2 с. л. мед (по желание, на мен мангото ми се струва достатъчно сладко)
Пасирате нарязаното и обезкостено манго заедно със сметаната. Добавяте ванилията и желатина, който предварително сте разстворили във водата, а след като се е сгъстил, сте го втечнили на водна баня. Обърквате и разпределяте сместта върху основата. Прибирате за няколко часа в хладилник и след това имате чудно ароматно плодово парфе😀
Желая ви усмихнати дни и не забравяйте, че малките радости правят живота голям!
Жани
Коментари