За един сладкиш с размери на съда 26 см. *11 см., са нужни:
- 3 яйца
- 125 гр. меко краве масло
- 4 с.л. мед или друг подсладител
- 3 с. л. какао
- 150 гр. шоколад за готвене
- 100 гр. брашно ( ползвах оризово)
- 7 - 8 бр. бисквитки тип "орео"
Разбърквате яйцата заедно с маслото, меда и разтопения шоколад. Добявяте какаото и брашното. Обърквате до хомогенна смес и разпределяте в подходящ съд за печене, предварително с намаслени дъно и стени. Може и да застелете и хартия за печене. Най-накрая поставяте бисквитките и печете от горе и долу в предварително загрята фурна до готовност на 200 °. Готовност означава сладкишът да е хванал приятна коричка и да не ви мирише на изгоряло😀
Ако ползвате пшенично брашно се пече до "суха клечка". Този ефект, обаче не се наблюдава, ако приготвяте сладкиша с оризово брашно.
Желая ви усмихнати дни 😀
Жани
Коментари