ЯГОДОВО ПАРФЕ


Необходими продукти за тортена форма с диаметър 26 см.:
-1 кг. сладкарска извара Lidl Bulgaria
-500 гр. ягоди + няколко за украса, по желание и боровинки
-20 гр. желатин
-2 с. л. мед

За основата:
-20 бр. бишкоти Savoyardi
-50-100 гр. краве масло
разстопено

Първо смилате бишкотите заедно с разстопеното масло и ги разпределяте във форма за торта с подвижен ринг. Слагате в хладилник и през това време приготвяте крема. В блендер или кухненски робот пасирате почистените от дръжките ягоди, след което добавяте меда, изварата и приготвения желатин, както е указано на опаковката му. Обърквате до хомогенност и разпределяте втв формата. Отгоре слагате нарязани ягоди и боровинки, или други плодове по желание.


Коментари