Сладкиш със сладко и "Има ли места в рая"

СЛАДКИШ СЪС СЛАДКО и "Има ли места в рая" на Даян Шаер




Направих го с брашно "Грахам", защото такова имах вкъщи, докато си чаках пратката с любимото такова от спелта. Разбира се, може да се приготви и с пшенично, лимецово или дори с  оризово за безглутенов вариант.

Необходими продукти:
-3 яйца;
-½ ч. ч. захар (аз ползвах кафява нерафинирана) ;
-½ ч. ч. олио;
-1 ч. ч. кисело мляко с 1 ч. л. сода бикарбонат, разтворена в него;
-300 гр. брашно (около 1 и ½ ч. ч.) ;
-½ пакетче бакпулвер на Лидл;
-100 гр. сладко, конфитюр или мармалад по избор.
Разбърквате с вилица яйцата и захарта, а слвд което заедно с олиото и киселото мляко със содата.Слагате брашното и бакпулвера и обърквате до хомогенност. Разпределяте сместта върху подходящ съд за печене (намаслен и застлан с хартия за печене) и сипвате на произволни места от конфитюра.
Печете до суха клечка (в частта, където няма конфитюр/сладко и ако не е с оризово брашно). След като поизстине, може да поръсите пудра захар за разкош.
А за книгите - в момента си правя компания с "Луизияна спасява библиотеката" - леко и разтоварващо романче, което получих като подарък от близка приятелка😀

Днес, обаче ми се пише за "Има ли места в рая" на Даян Шаер - една от двете ми любими книги за 2019 г. Историята на храбро момиче, което изгубва всичко, но има силата да продължи напред. Тази книга промени гледната ми точка за много неща. Сирия, война, кръв, завинаги изгубена реалност, сила и възхищение пред това да се изправиш след най-лошото, което може да се случи. Невероятна книга!
Точно тази книга показва нагледно какво е щастието - а не комерсиалните четива за взаимопомощ. Тази книга може да те накара да се смириш, ако пожелаеш. Да спреш да мрънкаш и да благодариш за всичко, което имаш. И да не забравяш, че животът е прекрасен щом хората, които обичаш са добре, щом в страната, която е твоя Родина цари мир.

Препоръчвам.
Както и другите две книги на Даян Шаер - "Да откраднеш сърцето на дявола" и "На моята майка Сирия"

Жани


Коментари