Крем супа от пащърнак




Много обичам крем супи. За мен са идеален вариант за съботно-неделен обяд. Приготвят се бързо и почти всеки зеленчук е подходящ.
 
За тази са необходими следните продукти:

-          2-3 броя пащърнак (около 300-400 гр.);
-          1 бр.средно голям морков;
-          2 супени лъжици краве масло;
-          щипка индийско орехче и джиндифил на прах (или мъничко пресен);
-          сол на вкус;
-          2 супени лъжици квасена сметана;
-          вода 

Първо, почиствате и нарязвате пащърнака и моркова. Слагате го да се задуши за няколко минути с маслото и подправките. Добавяте вода, колкото да се покрият зеленчуците и варите под капак на среден огън, докато омекнат. Пасирате, добавяте сметаната и гореща вода в зависимост от желаната гъстота.
Може да сервирате с пресен магданоз или поръски зехтин.

Желая ви усмихнат зимен ден:)

Коментари

Elena Dimitrova каза…
Споделям мнението Ви за крем - супите, но в нашия дом ги обичаме натурални от зеленчуци.Без сметана както се приготвят в повечето рецепти.Пащърнакът обаче повече го харесвам суров, ароматът му е по - хубав.Идеален е и за крем - супи, обаче се загубва страхотния му аромат и вкус.С корен целина и корен магданоз е чудесно съчетанието.
Мирна и спокойна, здрава и благословена 2020 година !