Лимонови палачинки без глутен






За около 12 палачинки са нужни:

-4 жълтъка+4 белтъка;
-2 чаени чаши фина извара;
-сокът на 1 лимон;
-½ течна ванилия;
-1 и ½ чаена чаша прясно мляко;
-1 чаена лъжичка бакпулвер;
-2 чаени чаши оризово брашно или 1 чаена оризово и 1 чаена чаша брашно от тапиока;
2 чаени лъжички захар.

Първо разделяте яйцата на жълтъци и белтъци. Към жълтъците добавяте изварата и обърквате, добавяте останалите съставки без захарта и отново обърквате. Разбивате с миксер белтъците със захарта и на части добавяте към останалата смес като се стараете да се получи хомогенна консистенция.

Печете на средна степен на сила котлон, върху намазнен тиган от двете страни за около минута от всяка.
Сервирате с каквото си пожелаете:)
Усмихнат ден😀

Коментари

vesela каза…
Вкусно звучи! Ползвам често извара, но в палачинки не съм се сетила да сложа, правила съм толумбички с извара, вкусни стават.