Много обичам тортите със сирене и за това днес реших да ви споделя моя прочит на печена такава. Печеният чийзкейк се прави също толкова лесно и бързо колкото този с желатин. На места се среща като американски. Не съм сигурна дали в Щатите наистина го приготвят така, но на мен определено ми харесва и се нарежда в личните ми бързи и вкусни десерти😀 (а и със сигурност, ако имам заведение някога в Тексас, ще предлагам бургери с картофки, а за десерт - този чийзкейк, докато от джубокса звучи Боб Сийгър и компания)
Та, за тортен ринг с диаметър 26 см. са ви нужни:
·
300-400
гр. бисквити;
·
100 гр.
масло.
·
7бр.*125 гр
крема сирене;
·
200 гр.
квасена сметана;
·
1 течна
ванилия;
·
1 чаена
чаша захар (предпочитам кафява нерафанирина)
·
5 яйца;
·
сладко за
декорация (на снимката е от вишни)
Първо смилате бисквитките заедно
с разстопеното масло в кухненски робот. Изсипвате сместа на дъното на формата
за торта, която е застлана с хартия за печене. Слагате в хладилник и правите
крема. Разбърквате с миксер или робот съставките, като яйцата добавяте
накрая.Внимателно разпределяте сместа върху основата, като преди това се
убедите, че ринга е добре закрепен към дъното. Печете на средна решетка, на
200° докато повърхността леко се напука и хване светлокафява коричка.
За разлика от тортата с желатин,
печена та торта няма да се разкашка в кутията з аобяд, дори и да нямате
хладилник на работното място. Засищаща и много вкусна😀
Желая ви усмихната сряда!
Коментари