Печен чийзкейк (американски чийзкейк)






Много обичам тортите със сирене и за това днес реших да ви споделя моя прочит на печена такава. Печеният чийзкейк се прави също толкова лесно и бързо колкото този с желатин. На места се среща като американски. Не съм сигурна дали в Щатите наистина го приготвят така, но на мен определено ми харесва и се нарежда в личните ми бързи и вкусни десерти😀 (а и със сигурност, ако имам заведение някога в Тексас, ще предлагам бургери с картофки, а за десерт - този чийзкейк, докато от джубокса звучи Боб Сийгър и компания)

Та, за тортен ринг с диаметър 26 см. са ви нужни:


·         300-400 гр. бисквити;
·         100 гр. масло. 
·         7бр.*125 гр крема сирене;
·         200 гр. квасена сметана;
·         1 течна ванилия;
·         1 чаена чаша захар (предпочитам кафява нерафанирина) 
·         5 яйца;
·         сладко за декорация (на снимката е от вишни) 


    Първо смилате бисквитките заедно с разстопеното масло в кухненски робот. Изсипвате сместа на дъното на формата за торта, която е застлана с хартия за печене. Слагате в хладилник и правите крема. Разбърквате с миксер или робот съставките, като яйцата добавяте накрая.Внимателно разпределяте сместа върху основата, като преди това се убедите, че ринга е добре закрепен към дъното. Печете на средна решетка, на 200° докато повърхността леко се напука и хване светлокафява коричка. 
    За разлика от тортата с желатин, печена та торта няма да се разкашка в кутията з аобяд, дори и да нямате хладилник на работното място. Засищаща и много вкусна😀

    Желая ви усмихната сряда! 

    Коментари