Пилешка каша




От едно пиле обикновено може да се сготвят три манджи. Освен, ако не го опечете цяло – имам си една любима рецепта за печено пиле, която скоро ще споделя. Но и така приготвено, на следващия ден с остатъка може да направите супа, каша или фрикасе.
Днес ще ви представя много лесната за приготвяне и вкусна пилешка каша, която се получава за минути, ако имате вече сварено или печено месо. Намерих я в един от любимите си кулинарни сайтове Supichka и се доверих:)

Необходими продукти:
-          500 гр.сварено или печено пилешко месо;
-          2 глави стар лук;
-          2 скилидки чесън;
-          2 чаени лъжици червен пипер;
-          черен пипер на вкус;
-          50 гр.краве масло;
-          магданоз и пресен босилек;
-          200 мл.пилешки бульон (ок.една чаена чаша);
-          2 супени лъжици брашно.
Умишлено не съм посочила сол, защото се предполага, че сте добавили при сваряването/печенето на месото.
Нарязвате лук и чесъна на дребно и ги задушавате в маслото за няколко минути като разбърквате. Когато поомекнат, добавяте нарязаното на дребно месо заедно с бульона черния и червения пипер. Разбърквате, добавяте брашното, пак разбърквате, оставяте на среден огън на котлона за още няколко минути и добавяте магданоза и босилека.
Обядът е готов:)

Желая ви усмихнат ден!

Коментари

vesela каза…
Страхотна каша, и снимка! Обичаме я и ние, но твоята е малко по-различна, ще опитам някой път! Поздрави!