От едно пиле
обикновено може да се сготвят три манджи. Освен, ако не го опечете цяло – имам
си една любима рецепта за печено пиле, която скоро ще споделя. Но и така
приготвено, на следващия ден с остатъка може да направите супа, каша или
фрикасе.
Днес ще ви
представя много лесната за приготвяне и вкусна пилешка каша, която се получава
за минути, ако имате вече сварено или печено месо. Намерих я в един от любимите
си кулинарни сайтове Supichka и се доверих:)
Необходими
продукти:
-
500
гр.сварено или печено пилешко месо;
-
2
глави стар лук;
-
2
скилидки чесън;
-
2
чаени лъжици червен пипер;
-
черен
пипер на вкус;
-
50
гр.краве масло;
-
магданоз
и пресен босилек;
-
200
мл.пилешки бульон (ок.една чаена чаша);
-
2
супени лъжици брашно.
Умишлено не съм посочила сол, защото се предполага,
че сте добавили при сваряването/печенето на месото.
Нарязвате лук и чесъна на дребно и ги
задушавате в маслото за няколко минути като разбърквате. Когато поомекнат,
добавяте нарязаното на дребно месо заедно с бульона черния и червения пипер.
Разбърквате, добавяте брашното, пак разбърквате, оставяте на среден огън на
котлона за още няколко минути и добавяте магданоза и босилека.
Обядът е готов:)
Желая ви усмихнат ден!
Коментари