Свежи мъфини със сок от лайм




Да измисляш всекидневно какво интересно, вкусно и засищащо да сложиш в кутията за обяд, особено, ако тя е на ученик, често може да е предизвикателство.
Мъфините са чудесен начин да имаш под ръка закуска навън. Удобни са за пренасяне и не отнемат много време за приготвяне. Освен това, има безброй вариации от вкусове и покриват всякакви предпочитания.
Тези, които ви представям днес, са горе-долу по класическа рецепта, с тази разлика че са „освежени“ със сок от лайм (лимети). Почитателите на коктейл „Мохито“ знаят, че на зеления лимон му отива на вкус много кафява захар, за това и използвах такава вместо класическата бяла. Съветвам ви да си намерите истинска – нерафинирана, а не боядисана в кафяво бяла.

За 24 мъфина ще са ви нужни:

- 2 чаени чаши бяло брашно;
- 1 чаена лъжичка бакпулвер;
- щипка ванилия;

-125 гр.разстопено краве масло;
-3 яйца;
- 1 чаена чаша кафява захар;
- ½ чаена чаша квасена сметана;
- ½ чаена чаша краве кисело мляко (може вместо двете половини, да сложите една цяла чаша кисело мляко, ако нямате сметана. Сметаната според мен, ги прави по-плътни).
- прясно изцеден сок от три лимети.

Първо разбърквате с вилица разстопеното масло с яйцата и захарта. Добавяте сметаната, млякото и сокът и разбърквате. В отделен съд смесвате сухите съставки и след това ги добавяте към първите. Обърквате до хомогенна смес и разпределяте в подходящи форми. Печете на средна решетка на 200 градуса до суха клечка.
Това е! Имате закуска – сутришна, следобедна или за кутия, която да вземете навън.