Бобено брауни





Напоследък е много модерно да приготвяш различни сладкиши от всякакви продукти, различни от брашно. Сладък картоф, нахут, тиква, тиквички, банани, тахан…За да се получат успешно нещата, човек трябва да е готов и да не хареса резултата. Но, ако не пробва, няма как да разбере дали пък не е хубаво, нали☺
Бобеното брауни не беше замислено предварително. Отворих шкафа в кухнята и видях консервата червен боб. И реших да опитам.Получи се! Имаше дегустатори и го харесаха☺
За форма с размери 22см*22см.:
-400 гр.червен боб от консерва;
-2 яйца;
-100 гр.краве или кокосово масло;
-1 пакетче бакпулвер;
-1/2 чаена чаша кафява нерафинирана захар;
-2 супени лъжици какао;
-2 супени лъжици брашно (ползвах от спелта);
-2-3 супени лъжици мед за намазване.

Отцеждате водата от консервата боб. В купа разбивате яйцата, маслото и захарта. Прибавяте какаото, бакпулвера и брашното и обърквате. Добавяте боба и пасирате до хомогенна смес.
Разпределяте в подходящ съд за печене. Ползвах стъклена форма и застлах дъното и страните й с хартия за печене.
Печете на 200° до суха клечка, на средна решетка.
Когато извадите кекса да изстива, го намазвате с меда.
Това е☺ Имате си бобено брауни!
Следващата седмица очаквайте още интересни рецепти☺