Чийзкейк с тиквички





През далечната 2008 г., една колежка беше донесла в службата чийзкейк. Мислих си колко е вкусно и че сигурно е много трудно да се направи.И ей така, защото си мислих, че е трудно, си стоях кротко и чаках да дойде времето, в което тя пак ще донесе! Това се случи след година! Удивително, нали! Да чакаш да се случи нещо, защото си мислиш, че не можеш да го направиш ти! През 2010 г. вече приготвях миди Сен Жак...защото повярвах че мога да сготвя всичко, което реша, че искам! И е така!
Философията на тортата от сирене не е голяма, но преди 11 години ми се струваше висша мода в кухнята☺ Вече съм приготвяла всякакви вариации, и сметнах, че е крайно време от десерт да се превърне в основно ястие. А колко върви с крем супа за обяд, само хората, които решат да опитат, ще разберат☺
За форма с диаметър 26 см.са ви нужни:
За крема:
200 гр.извара;
250 гр.крема сирене;
200 гр.квасена сметана;
2 яйца;
1 тиквичка;
копър и пресен босилек

За основата:
300 гр.крекери;
100 гр.разстопено краве масло


Във форма с подвижен ринг, застилате с хартия за печене дъното (под нея винаги слагам малко мазнина). Натрошавате крекерите и ги обърквате с маслото.Разпределяте ги да покрият дъното и слагате формата за половин час в хладилник.
През това време разбърквате до хомогенност всички продукти освен тиквичката. Тя може да бъде използвана по различни начини в чийзкейка. Може да я настържете и да я объркате в сместта, след като я отцедите от водата. Може и да я нарежете на кубчета. Аз реших половината  да я нарежа на рендето на ленти, с които да оформя нещо като розички и да ги поставя отгоре като ги натисна да потънат. Другата половина нарязах на дребни кубчета, които сложих предварително в сместта.
Когато разпределите получения крем върху основата, слагате да се пече на средна решетка, в предварително загрята фурна, на 200°. Чийзкейкът е готов, когато отгоре започне да се образува лека коричка.
Това е, лесно е! Не е нужно да се чака цяла година някой да ви го приготви, нали☺
Жани