5 неща, които да направим преди да се откажем

     

Напоследък, е много модерно да се говори за промяна. Промяна в мисленето, промяна в начина на живот, включително начина на хранене или започване на някакъв спорт.Промяната може да  смяна на работното място или мястото на живеене, може да е свързана с повишаване на квалификацията или започване на нов процес на образование. Може и да е смяна на средата, в която сме като цяло. Всичко това е чудесно, когато човек е решил да внесе промяна в живота си осъзнато, че тя ще му донесе добро. Но понякога може да се окаже трудно да се откажем от старите си навици и вместо това да решим да се откажем да направим дадено разместване в мирогледа и ежедневието си.
Вярвам, че колкото повече хора осъзнаваме, че да си щастлив е въпрос на лична отговорност, толкова повече ще ни става ясно колко решаващи за това как протича живота ни, са нашите намерения.
Та, преди да се откажем от нещо, което ще донесе на нас или на близките ни положителни изменения, е добре да се спрем на някои неща за размисъл.

1.Припомнете си причината, заради която сте започнали промяната

Когато започнете да се съмнявате в това дали ще успеете, си припомнете защо сте поискали да направите тази нова крачка.Например,в повечето случаи правим промени към по-пълноценно хранене и започваме някаква физическа активност, за да бъдем здрави.Няма по-важно от това да сме здрави! Заради себе си и заради близките си.Така че, ако по-доброто здраве е причината да откажете цигарите, това наистина е добро решение, за да продължите.

2.Сменете нагласата

Имам близка приятелка, която винаги ме е изумявала с това как възприема промените в своя живот. Когато нещо й се случи, което налага да реорганизира ежедневието си, в началото не е сигурна как ще успее да се справи. Още на следващия ден, обаче тя има план за действие.Просто е сменила гледната си точка! Нещото, което я е предизвикало да излезе от комфортната си зона, е предизвикателство, което възприема вече по нов начин.

3.Знайте, че не сте сами

Навсякъде по света, във всеки един момент, може би, някой решава да направи промяна за добро. И може би, всеки е мислил в някакъв момент да се откаже.Ще ви споделя пример от моя живот - преди години работих на място, което оказваше стрес върху мен и нямах достатъчно време за себе си и семейството си. Реших да напусна и след кратко време разбрах, че и други са последвали примера ми. Не казвам да напускате работата си, ако ви носи удовлетвореност в личен и финансов план. Казвам, че понякога хората таят в себе си недоволство от някаква ситуация и им трябва назидание от нечия друга опитност и да разберат, че не са сами в това. Понякога просто ни е нужно да знаем, че и други водят подобни на нашите  вътрешни битки.

4.Липсата на увереност не означава липса на способности !!!

Познавам невероятни жени, които в дадени моменти се чувстват
неуверени в себе си, без да осъзнават колко много са способни! Пониженото
самочувствие е също толкова нездравословно, колкото и прекалено високото.
Ставала съм свидетел не веднъж как надарени и достойни хора биват пренебрегвани
в различни области за сметка на други не-толкова подготвени, само защото първите са се притеснявали да се изявят. Когато не вярваме в себе си, не знаем
покажем на света! 
колко губим. А може да изгубим мечтания си дом, исканата работа или дори желан
от нас мъж/жена, само защото не сме чувствали достатъчно добри, за да се
Всички имаме потенциал, който чака да го събудим.

5.Споделете с близките си какво желаете да промените в живота си

Независимо от това какво сте решили да правите - да започнете собствен бизнес, да смените мястото, където живеете, да започнете или да продължите да учите, да промените начина си на хранене към по-пълноценен или да започнете някакъв спорт, да прекъснете дадени взаимоотношения, които ви носят болка или нещо друго - каквото и да е, е добре да потърсите помощ. Всеки има нужда от подкрепа.Споделете мечтите си с най-близките си. Освен любовта им, със сигурност ще се намери и някой, който да ви каже нещо от сорта “Ей, знаеш ли, познавам един човек, който вече има опит с това, с което искаш да се занимаваш и може да ти е полезен!”. Възможно е и да намерите неодобрение, но вероятността за подкрепа, поне на мен винаги ми се нрави повече и съм сигурна, че всеки има най-малкото един човек, който да го обича и да може да му помогне:)


 За сега това е от мен, от вас - останалото:)
 Жани