5 неща, които да правите след ваканцията си ( за да продължите да се радвате на живота:)




Лесно е да си усмихнат и щастлив, когато си на почивка! Слънце, море, планина, свободно време….все неща,които повдигат духа и карат човек да се чувства радостен! Западният човек, обаче живее под стрес и ако работи през по-голямата част от деня си, лесно се вкарва в коловоза на сивото ежедневие и радостта да изчезне. За това ви предлагам да се замислите върху пет неща, които може да направите, за да си напомняте всеки ден, че имате наистина страхотен живот. Някои от тях може да откриете в други мои публикации по темата за щастието, но реших да обобщя тези моменти, които наистина са от полза, според моя опит.

  1. Благодарете сутрин, благодарете вечер
Сутрин, още с отварянето на очите си, се опитайте да благодарите за нещо. За каквото се сетите, например - че сте спали добре, че имате удобно легло, че сте свидетели на утрото. Когато отидете на работа, може да благодарите, че я имате, защото ви носи доход, с които си позволявате всички блага, на които се радвате, включително храната на масата ви и ходенето на почивка. Вечер, преди да заспите, също може да благодарите - за това, че близките ви са живи и здрави, че имате дом, че дишате, че вие сте здрави...изобщо колкото повече осмисляте благодарността си, толкова по-добре! Може да е за нещо дребно, например, като усмивката на продавачката в магазина и пак да ви донесе удовлетворение. Може, ако решите, всеки ден да си записвате за какво сте благодарни днес, в тетрадка. Както съм написала и в друга публикация - благодарността е молитва в действие и колкото повече благодарите, толкова по-щастливи ще се чувствате! Практикуването на благодарност води до повишено чувство на задоволство. Изпитан и сигурен начин да се усети радостта от живота. Казвам го от личен опит:)

  1. Доставяйте си малки удоволствия и отделяйте време за себе си
Често. По възможност всеки ден.
Може да е хапване на сладолед, четене на книга, гледане на някой филм, слушане на любима музика, ходене на фитнес или практикуване на някой спорт. Неща, които ви вдъхновяват и ви носят радост.

  1. Бъдете колкото се може повече с любимите си хора
Няма кариера, която да замени човека. Бъдете повече време с близките си.Обаждайте им се често. Не искайте децата ви бързо да пораснат. Радвайте се на всеки миг заедно. Сега е модерно повечето хора да гледаме постоянно в телефоните си и вместо да общуваме с близките си, ние се забиваме в устройствата си. Обръщайте внимание на хората,които обичате и бъдете с тях.

  1. Вземете си домашен любимец
Колкото е голяма отговорност, толкова е и голяма радост. Аз имам куче, което както се сещате трябва да се разхожда сутрин и вечер. Грижите за нея (женска е) ми доставят удоволствие. Животните дават безусловна любов (Поне повечето - имам и костенурка и на нея май й все тая дали аз или някой друг я храни:) и общуването и грижите към тях, могат да внесат радост в ежедневието ви. За мен кучетата са най-страхотни, за друг може да са котките. Независимо какво е животното, щом е влязло в дома ви, ще влезе и в сърцето ви!

  1. Ходете пеш, колкото може повече
В делнични дни, повечето хора имаме малко движения - придвижваме се с кола до работно си място, където прекарваме често времето си в седнало положение.
Спортувам всеки ден и ходя пеш по час на ден, и допълнителната разходка с кученцето ми носи само позитиви. Доказано е, че честите разходки водят до по-добро кръвообращение,намаляват риска от диабет, затлъстяване и сърдечни-съдови заболявания. А това са все причини, които да носят радост, нали:) Сами по себе си разходките омиротворяват вечно мислещия ум и водят до по-добро състояние на духа. Така че може само да ви донесат ползи! Но винаги го правете с удобни обувки, за да не мрънкате после колко ви болят краката:)

Надявам се да имате много радост в живота си! Желая ви мир в душите, светлина в умовете и любов в сърцата!