Лятна мусака






Предполагам – вече сте разбрали, че както обичам да готвя вкусни и питателни ястия, така и обичам да стават бързо.
Бърз, вкусен, бюджетен и лесен начин да задоволите глада си.

Необходими продукти:
- 500 гр.кайма. (ползвам или смес или телешка);
-       2 лъжици слънчогледово олио или друга
     предпочитана мазнина за готвене;
-       2-3 патладжана;
-       2-3 тиквички;
-       един настърган морков;
-       2 домата или една консерва нарязани;
-       магданоз и пресен босилек по желание.

Слагате каймата да се задуши заедно с мазнината и настъргания морков, разбърквате периодично.
През това време нарязвате на кубчета патладжаните и тиквичките.Обелвате доматите,нарязвате и тях и ги добавяте към другите зеленчуци. Объркате всичко в подходящ съд за печене заедно с готовата кайма и подправките.
Не солете! Патладжанът, знаете има стипчив вкус и след термична обработка, се засилва. Печете под фолио на 180°-200° на средна решетка до готовност.
Това е – имате вечеря или обяд:)