Киш с гъби и спанак





Печивата тип пай без брашно са едни от най-лесните, вкусни, бюджетни и пълноценни решения, които може да приготвим за обяд.
В комбинация с пилешка или крем супа, този киш е чудесен вариант за леко, но в същото време и засищащо меню.
За този киш са ви нужни:
  • 2 шепи почистени и нарязани печурки (може и от буркан)
  • малко пресен лук ;
  • 50 гр.краве масло;
  • 200 гр.замразен спанак (ако ползвате пресен,ще трябва да го 
  • задушите с малко вода под капак, докато омекне);
  • 100 гр.настърган кашкавал;
  • 200 мл.прясно мляко;
  • 4 яйца.


Задушавате с маслото нарязания пресен лук и гъбите, докато омекнат. През това време сте оставили да се размрази спанака за час на стайна температура или сте сложили за 15-на минути измития и почистен пресен такъв с 1 чаена чаша вода да се задуши в тенджера на средна степен на котлона.
На дъното на намаслена и застлана с хартия за печене тавичка разпределяте омекналите гъби и лук, спанака и настъргания кашкавал.
Разбивате с вилица яйцата, смесвате ги с млякото и изсипвате сместта отгоре. Печете на средна решетка, на 200° в предварително загрята фурна до готовност.

Хубав ден!
Жани