Печивата тип пай без брашно са едни от най-лесните, вкусни, бюджетни и
пълноценни решения, които може да приготвим за обяд.
В комбинация с пилешка или крем супа, този киш е чудесен вариант за
леко, но в същото време и засищащо меню.
За този киш са ви нужни:
- 2 шепи почистени и нарязани печурки (може и от буркан)
- малко пресен лук ;
- 50 гр.краве масло;
- 200 гр.замразен спанак (ако ползвате пресен,ще трябва да го
- задушите с малко вода под капак, докато омекне);
- 100 гр.настърган кашкавал;
- 200 мл.прясно мляко;
- 4 яйца.
Задушавате с маслото нарязания
пресен лук и гъбите, докато омекнат. През това време сте оставили да се
размрази спанака за час на стайна температура или сте сложили за 15-на минути
измития и почистен пресен такъв с 1 чаена чаша вода да се задуши в тенджера на
средна степен на котлона.
На дъното на намаслена и застлана
с хартия за печене тавичка разпределяте омекналите гъби и лук, спанака и
настъргания кашкавал.
Разбивате с вилица яйцата,
смесвате ги с млякото и изсипвате сместта отгоре. Печете на средна решетка, на
200° в предварително загрята фурна до готовност.
Хубав ден!
Жани