5 неща, за които да кажем “Благодаря”, вместо да се оплакваме.


1.Благодаря, че имам здрави деца и здрави съпруг/съпруга, мама,татко, сестра,брат, баба и всички близки на сърцето хора!
Вместо да се оплакваме, че децата ни са непослушни или не са отговорили на очакванията ни за нещо, да благодарим, че са ни избрали за родители, и че са живи и здрави! Вместо да се караме за незначителни неща  с човека, с когото сме избрали да споделим живота си, да благодарим, че е здрав и ни съпътства. Да благодарим, че близките ни са живи и здрави, че сме заедно днес и тук.

2. Благодаря, че имам здраво и силно тяло, което е храм на душата ми!
Вместо да се оплакваме, че не се харесваме и да си намираме негативи, да благодарим за тялото си и да се грижим по най-добрия начин за него като му даваме пълноценна храна, качествени активности, необходима почивка и адекватно отношение, за да ни служи дълги години и да сме здрави!

3. Благодаря, че имам уютен и сигурен дом!
Вместо да се оплакваме, че имаме домакинска работа, която никога не свършва или че имаме за плащане сметки за поддръжка, може да благодарим за покрива над главите си. Да благодарим за това, че има къде да се приютим, да благодарим за това, че домът ни е едно сигурно и уютно място.
4. Благодаря, че имам работа, която ми носи удовлетворение и доходи!
Вместо да се оплакваме, че отново е понеделник, че отново се налага да ходим на работа, по-добре да благодарим, че имаме възможност да си осигуряваме доход по честен и достоен начин, за да се радваме на благоденствие.
5. Благодаря, че имам храна, която да сложа на масата и, че разполагам с блага, с които животът ми протича комфортно!
Да благодарим за храната, която ни дава енергия! И да се замислим, че нашите предци не са имали удобства като това постоянно да има вкъщи топла течаща вода или централно отопление. Да благодарим за благата, с които разполагаме и да се стараем да ги ползваме максимално съобразено с нуждите ни без да разхищаваме.


Желая ви прекрасна нова седмица!
Мир в душите, светлина в умовете и любов в сърцата💙

Жани