За това брауни ви е нужен мощен блендер и 5 минути подготовка. Слагам го в категория “фит-десерти” с уговорката, че в повечето шоколади за готвене има захар и ако желаете може да ги замените с черен шоколад с максимално съдържание на какао или направо какаова маса. В такъв случай, според мен ще е нужно да се завиши количеството мед.
Всеки - според предпочитанията си!
За моето лешниково брауни без брашно, използвах:
- 250 гр.лешници + 1 шепа за украса;
- 300 гр.шоколад за готвене
- 4 яйца;
- 1 супена лъжица мед (ако ползвате какова маса или комбинация от какаово масло и какао на прах, може да се наложи повече)
Разстопявате шоколада на водна баня.В мощен кухненски блендер или робот смилате на прах лешниците. Добавяте яйцата и разстопения шоколад и обърквате до хомогенна смес. Разпределяте във форма за печене ( напоследък предпочитам стъклените, но ако ползвате друга, може да се наложи да намаслите дъното и страните и да сложите хартия за печене), заглаждате с шпатула и редите останалите лешници. Печете на 200ᑦ до готовност. Когато изстине, го разрязвате и му се наслаждавате:)
Имайте усмихнат ден!
Жани