Голяма слабост са ми тортичките с извара.
Изварата е продукт, с който лесно се работи, изключително засищащ без да усещаш тежест и богат на протеини. Така че десертите с извара за мен са много подходящи, включително и след тренировка.
Днес реших да ви запозная с поредната вариация на млечна торта без печене, този път с рикота, която е много подобна по състав на изварата.
За кръгла форма с диаметър 26 см.ще са ви нужни следните продукти:
За основата:
- 300 гр.какаови бисквити;
- 200 гр.сурови бадеми;
- 125 гр.меко краве масло.
За крема:
- 750 гр.рикота (3 кутии*250 гр.);
- 250 гр.квасена сметана;
- 4 супени лъжици качествено какао;
- 5 супени лъжици мед;
- 2 пакетчета *7 грама желатин.
В блендер или кухненски робот смилате продуктите за основата, след което я разпределяте равномерно във форма с подвижен ринг. Слагате в хладилник, докато приготвите крема.
Кремът се приготвя по същия начин - в робота или блендера, като най - накрая добавяте желатина по указанията на опаковката. Обърквате добре, разпределяте върху основата, заглаждате и връщате в хладилника за няколко часа.
Имате перфектно шоколадово парфе с наситен вкус, но леко като консистенция, без чувството за тежест, което се усеща след консумацията на десерти с маскарпоне, течна сметана или сложни и време изискващи за приготвяне други кремове.
Усмихнат ден!
Жани