Елда с извара и мед


Поставихте ли намеренията си за новата седмица? Може би създаване на здравословни навици - като ограничаване на пакетираната храна, която не ви носи никакви полезности, а напротив -само задръства телата ви. Или сте решили да се отдадете на повече движение през седмицата. За мен движението и пълноценното хранене са рутина, която ми носи радост в живота. И всеки ден правя нещо различно. В неделя, например практикувам йога и възстановяване. Старая се ума ми да е спокоен и да се подготвя без стрес за новата работна седмица. През делничните дни тренировките ми са по-интензивни като задължително ходя пеш най-малко час на ден.
А разходките с кучето са още един повод за култивиране на здравословния навик да се движим повече. Нали знаете - застоят е смърт, движението -живот.
Та, вие какво избирате? Какви цели за постигане си поставяте в неделя?

Ето един от моите избори за пълноценно и същевременно бюджетно хранене.







Елда🙂
Елдата е чудесен вариант, с който да се заредим с енергия в началото на деня или за следобедна закуска. В съчетание с извара и мед, тя се превръща във вкусен и пълноценен избор за набавяне на протеини.
Сварете една чаена чаша елда в три чаши вода до готовност. Слагате една супена лъжица масло и захлупвате с капак да се задуши. Сервирате с извара и мед.
От това количество може да заделите в кутия и да си я вземете на работното място. Пригответе я в неделя сутрин и заделете за през седмицата.Нужни са не повече от 15 минути и ще сте подготвени с поне две от храненията си за делничните дни.
Нали знаете - неделя е както ден за почивка така и ден, в който да се подготвим за предстоящите работни дни, през които да бъдем продуктивни и без стрес!