Аромат на Коледа (безглутенов сладкиш и задушени ябълки)









Този сладкиш не е кой знае колко различен от предишните безглутенови, които съм публикувала тук. Разликата е, че сложих цели парченца канела и звездички анасон, и в комбинация с кафявата захар, ябълките и маслото, се получи един неустоим аромат.

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша брашно от ориз;
- 1/2 чаена чаша брашно от елда;
- 1 пакетче бакпулвер;
- 1/2 чаена лъжичка канела

- 3 яйца;
- 1/2 чаена чаша кафява нерафинирана захар;
- 1/2 чаена чаша меко краве масло;

- 1 нарязана ябълка на кръгчета;
- канела и звездички анасон;
- 1 чаена лъжичка кафява нерафинирана захар за поръсване.

Смесвате сухите съставки. Вотделна купа разбивате с миксер или разбърквате енергично с вилица яйцата със захарта и маслото. Прибавяте сухите продукти към тях и обърквате до хомогенна смес. Изсипвате в намаслена и застлана с хартия за печене тавичка. Отгоре редите ябълките, канелата и звездичките анасон. Печете до готовност на средна решетка, в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато извадите сладкиша да изстива, го поръсвате със захарта, докато е още топъл.

А ако искате още нещо интересно, вкусно и с аромат на Коледа ,може да си приготвите задушени резенчета ябълки с краве масло, канела и кафява захар. Трябва ви само котлон на стедна степен и хубав незалепващ тиган. Консумират се, докато са топлички:)



Това е!
Желая ви весели и щастливи празнични и предПразнични дни:)

Жани