- 3 яйца;
- ½ ч.ч. слънчогледово олио;
- ⅔ ч.ч. кафява
нерафинирана захар;
- 1 ч.ч. краве кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат, разтворена в него
- 1 и ½ ч.ч. оризово брашно – за безглутенов вариант, или
1 и ½ ч.ч. брашно от спелта;
-1 ч.л. бакпулвер;
-2 с.л. какао (по възможност високомаслено).
Начин на приготвяне:
Разбивате
с вилица трите яйца заедно с мазнината и захарта. Добавяте киселото мляко със
содата, а след това брашното, бакпулвера и какаото. Обърквате всичко до
хомогенност и изсипвате в намаслена форма за кекс. Печете на средна решетка, на
200° до готовност. Аз ползвам силиконова форма и когато започне да се отделя от
нея, знам, че е готов.
Желая ви
щастлив ден:)
Жани