Пай-пица с "Пиперони" (без глутен)





Пай пица! Ей така ми хрумна изведнъж! През деня се заформи идея за това какво ще забъркам за следващия обяд в службата, представях си дори как ще ухае, но как да се казва нещото, което искам да забъркам….
Е, вкъщи замириса на пица известно време, след като го сложих да се пече, така че реших, че името му направо си е пай пица 😀

За един такъв пай ще са ви необходими:

  • 4 яйца;
  • ½ ч.чаша квасена сметана;
  • ½ ч.чаша извара (може да замените със саламурено сирене);
  • шепа настърган кашкавал;
  • 1 ч.л.пушен червен пипер;
  • 2 с.л.оризово брашно;
  • шепа нарязан салам “Пиперони”
(или какъвто предпочитате, по възможност висококачествен).

Смесвате в купа всички съставки без салама и объркате до хомогенност. Трябва да ви се получи каша с гъстота на боза.
Намаслявате подходящ съд за печене (аз използвах керамична форма) и застилате с хартия за печене. Изсипвяте сместта и заглаждате. Отгоре редите резенчета “Пиперони”. Печете на средна решетка, в предварително загрята фурна, на 200° до готовност.