Това е една от рецептите, с които участвах в броя за месец август за 2018 г. , в списанието So Into Food.
За 12 обърнати мъфини с ананас ще са ви нужни:
- 12 шайби ананас или 12 резенчета, които да могат да бъдат поставени на дъното на форми за мъфини;
- Няколко къпини, малини или боровинки по желание, които се поставят на дъното, в кръгчетата на ананасите;
- 100 мл.кокосово масло;
- 2 яйца;
- ½ чаена чаша нерафинирана кафява захар;
- 1 чаена чаша оризово брашно;
- 1 супена лъжица бакпулвер;
- малко вода, в случай, че сместта се получи гъста за работа.
Резенчетата ананас се нареждат на дъното на намаслена тавичка, предназначена за мъфини. (от тези с индивидуално обособени кладенчета за целта). Може да сложите и по някой горски плод по желание.
В купа разбърквате яйцата, захарта и кокосовото масло. Добавяте брашното и бакпулвера и обърквате до хомогенност. В случай, че е прекалено гъста, сипете малко вода. Изсипете равномерни количества от сместта върху плодовете.
Печете във фурна на средна решетка, на 180° до златиста коричка. За да се запекат и анансите, е хубаво за няколко минути да преместите тавата в най-долната част на фурната.
Когато са готови, извадете съда да изстива.
Имайте търпение и не се опитвайте да вадите мъфините от формите, преди да са се охладили. Вече охладени, ще имате едни чудни сочни кексчета, които може да си похапвате както вкъщи така и навън😀
Коментари