Обърнат сладкиш с круши и орехово брашно




Средата на лятото е, но днес не става за плаж на открития басейн, и вкъщи се носи аромат на есен и Коледа. Имам си и хубава нова книга “Щастието на човешките същества”....направо идилия…
Въпреки, че навън духа силен вятър, слънцето грее високо и когато сладкишът изстине, смятам да взема по едно парче за мен и децата и да му се насладим навън.
Защото най-хубавата храна е тази,която си приготвям вкъщи😀


А този сладкиш е божествен. И е идеален да си го вземеш за закуска в офиса или училище.
Необходими продукти:
  • 2 изчистени и нарязани на шайби круши;
  • шепа стафиди;
  • 1 чаена чаша оризово брашно;
  • ⅓ чаена чаша орехово брашно (може сами да си смелите шепа-две орехи, вместо да търсите брашно);
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер;
  • 3 яйца;
  • ½ чаена чаша кафява захар или друг подсладител по желание;
  • ½ чаена чаша мазнина (аз използвах кокосово масло);
  • 1 чаена лъжичка канела;
  • ⅓ чаена чаша хладка вода.

В намаслена подходяща за целта тавичка застилате хартия за печене и върху нея нареждате крушите.
В купа разбърквате яйцата с мазнината и захарта, прибавяте брашната, бакпулвера, канелата и стафидите, и обърквате сместта. В случай, че е прекалено суха, добавяте водата и пак обърквате.
Изсипвате сместта върху крушите и заглаждате. Печете на средна решетка във фурната, на 180-200 °. Когато се получи светлокафява коричка премествате тавичката на най-ниското ниво за няколко минути. (аз я оставих за пет, но времето зависи изцяло от това каква фурна използвате).
Изваждате и чак, когато се охлади, обръщате сладкиша върху дървена дъска и разрязвате.
Да ви е сладко!

Коментари