Здравейте,
Представям ви плодово съвършенство претворено в крем и оформено в торта.
Сътворих я преди месец, със сезонните за месец юни плодове. Много лесна за приготвяне, за оформяне и много бързо се хапва, защото е свежа и изключително вкусна. Направих я за майката на моя мъж и всички, които си хапнаха много я харесаха:)
За двата крема ползвайте плодове, които има според сезона ( от сега си представям варианта с тиква за през есента:).
Та, през месец юни, за суровата ми торта тип парфе, ползвах следните продукти:
За основата:
- 300 гр. сурови лешници, предварително накиснати във вода за една нощ;
- 300 гр. сушени сливи;
- шепа кокосови стърготини
За първия крем:
- 200 гр.извара;
- 200 гр. цедено кисело мляко;
- шепа нарязани ягоди;
- 1 пакетче желатин.
За втория крем:
- 200 гр. извара;
- 200 грр. цедено кисело мляко;
- шепа нарязани и изчистени от костилките кайсии;
- 2 супени лъжици мед по желание ( в случай, че кайсиите са по-кисели)
Ами, това е!
Яжте вкусна храна, приготвяйте си я ВИЕ и мислете красиво!
Импровизирайте и променяйте спрямо предпочитанията си! Бъдете смели и се радвайте на Живота!
Желая ви слънчево прекрасно лято!
Мир в душите, светлина в умовете и любов в сърцата!
Жани
Представям ви плодово съвършенство претворено в крем и оформено в торта.
Сътворих я преди месец, със сезонните за месец юни плодове. Много лесна за приготвяне, за оформяне и много бързо се хапва, защото е свежа и изключително вкусна. Направих я за майката на моя мъж и всички, които си хапнаха много я харесаха:)
За двата крема ползвайте плодове, които има според сезона ( от сега си представям варианта с тиква за през есента:).
Та, през месец юни, за суровата ми торта тип парфе, ползвах следните продукти:
За основата:
- 300 гр. сурови лешници, предварително накиснати във вода за една нощ;
- 300 гр. сушени сливи;
- шепа кокосови стърготини
За първия крем:
- 200 гр.извара;
- 200 гр. цедено кисело мляко;
- шепа нарязани ягоди;
- 1 пакетче желатин.
За втория крем:
- 200 гр. извара;
- 200 грр. цедено кисело мляко;
- шепа нарязани и изчистени от костилките кайсии;
- 2 супени лъжици мед по желание ( в случай, че кайсиите са по-кисели)
- В кухненски робот/блендер смилате лешниците и сливите заедно с кокосовите стърготини;
- Във форма за блат с подвижно дъно ( моята е с диаметър 26 см.) разтилате добре получената смес и слагате съда в хладилник;
- През това време, отново в кухненски робот/блендер, пюрирате изварата, цеденото мляко и нарязаните ягоди. Приготвяте желатина по указания на опаковката начин и когато е готов го смесвате с получения крем. Обърквате добре и изсипвате сместта върху основата, която е във формата.
- Оставяте в хладилник да постегне и когато кремът вече не е в течно състояние, аналогично приготвяте втория и го изсипвате и заглаждате върху първия.
- Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник, докато кремовете стегнат окончателно и може да се освободи от ринга и да се реже.
Ами, това е!
Яжте вкусна храна, приготвяйте си я ВИЕ и мислете красиво!
Импровизирайте и променяйте спрямо предпочитанията си! Бъдете смели и се радвайте на Живота!
Желая ви слънчево прекрасно лято!
Мир в душите, светлина в умовете и любов в сърцата!
Жани
Коментари
Хубаво лято!