Орехово-шоколадови безглутенови мъфини







Това официално са най-вкусните мъфини, които съм яла след лимоновите.
За направата на 15 броя, ще са ви нужни:

  • 1 чаена чаша оризово брашно;
  • ½ чаена чаша орехово брашно;
  • 2 супени лъжици какао;
  • 3 яйца;
  • ⅔ чаена чаша подсладител. Аз използвам смес от меласа и кафява захар;
  • 2 чаени лъжици кокосово масло;
  • ½ чаена чаша прясно краве мляко;
  • шепа почистени орехи и стафиди

Разбивате с миксер яйцата, подсладителя, кокосовото масло и млякото. Към сместта добавяте сухите съставки и обърквате до хомогенност.
Разпределяте в подходящи за целта форми за мъфини и във всеки поставяте да потънат по няколко стафиди и почистени орехи.
Печете в предварително загрята фурна на 180° на средна решетка до готовност, която аз регистрирам, когато се разпукат отгоре и излизат безпроблемно от силиконовите поставки (аз използвам такива).

Това е!
Жани😀





Коментари