За 10-на кюфтенца ще са ви нужни:
- 1 консерва риба тон в собствен сос;
- 6-7 средно големи картофа;
- шепа нарязан на дребно магданоз;
- 2 яйца;
- сол на вкус;
- 2 - 3 супени лъжици пресовани ядки от елда Lagarone.
Първо сварявате картофите. Като поизстинат, ги намачквате на пюре. Разбивате с вилица яйцата и ги омесвате с картофите, магданоза и солта. Оформяте кюфтенцата и ги поръсвате от двете страни с ядките от елда.
Загрявате фурната на 200°. В тавичка поставяте намаслена хартия за печене и върху нея нареждате кюфтенцата. Печете на средна решетка, докато се получи коричка.
Хрупкави отвън, мекички отвътре.
Да ви е сладко!
Жани
Коментари