Тези говрети са мноооого вкусни.
Много лесни и бързи за приготвяне.
Няма глутен. Ако решите, може и да ги направите без лактоза. В Лидл предлагат чудесно прясно мляко без лактоза.
За шест броя гофрети, освен гофретник, са ви нужни:
- ½ чаена чаша брашно от тапиока;
- ½ чаена чаша оризово брашно;
- 1 чаена чаша прясно краве мляко;
- 2 чаени лъжички кафява захар.
Краве или кокосово масло за намазване на плочите на гофретника.
Разбърквате до хомогенност съставките. Трябва да се получи гъста течност, с плътност подобна на боза. Сместта ще ви стигне за приготвяне на шест броя хрупкави гофрети. Идеални за съботно-неделна закуска и разбира се - за кутията за училищния или офис обяд.
Нека заедно работим за по-малко пакетирана храна в менюто на нас и нашите деца!
Да ви е сладко!
Жани
Коментари