За около двайсет от тези чудни безглутенови мъфини, ще са ви необходими следните продукти:
- 1 чаена чаша оризово брашно;
- ½ чаена чаша царевично брашно;
- 1 пакетче бакпулвер;
- канела, микс от кардамон, анасон, карамфил и джинджифил на вкус;
- 1 чаена чаша пюре от тиква;
- 1 чаена чаша пюре от ябълки;
- чаена чаша разстопен мед;
- 5-6 нарязани на дребно обезкостени фурми или шепа стафиди;
- 3 яйца;
- ½ чаена чаша меко краве или кокосово масло.
Пюрето от тиква и ябълки направих като изчистени и нарязани парчета сложих да омекнат на пара. След като са готови, с вилица ги смачках и оставих да изстинат.
Загрявате фурната на 200°.
Смесвате сухите съставки, разбивате яйцата с маслото, меда и фурмите (или стафидите) и ги прибавяте към тях заедно с пюрето. Омесвате до хомогенизиране. Печете във формички за мъфини до суха клечка.
Нека заедно работим за по-малко пакетирана храна в менюто на нас и нашите деца!
Жани
Коментари