Крем супа от тиквички с карамфил и джинджифил

Много обичам крем супите! Особено във вегетарианския вариант, който приготвям напоследък.
За сгъстяването им използвам една - две лъжици кокосово брашно.
Няма да давам точни  пропорции. Всъщност никога не съм се придържала стриктно към тях и дори намирам за досадно готвенето по рецепта.
Сварявате си три - четири тиквички, заедно с един картоф и едно мъничко парченце джинджифил.
След това ги задушавате с една лъжица кокосово масло и карамфил на прах. Доливате гореща вода заедно с кокосово брашно до желаната гъстота.
Импровизирайте! Променяйте и използвайте продукти, които са ви любими!
Жани


Коментари

Elena Dimitrova каза…
Жани,
и аз намирам за досадно готвенето по рецепта, особено що се касае за простичките домашни ястия.Приготвям много често крем - супа, чудесни варианти се получават.Но не използвам брашна за сгъстители, а пасирани зеленчуци.Ще изпробвам и твоят веган вариант.
Поздрави и Христос Воскресе !
janipetrova каза…
Воистина Воскресе, Ели😀 Този вариант на супата вчера направих със сладък картоф и морков, подправени с канела и карамфил. Стана ми интересно как сгъстяваш крем супата...би ли споделила.