Прекрасно е да знаеш, че щом си тук, щом си жив и здрав, щом имаш семейство и дом, щом близките ти са добре, щом имаш работа и храна, всъщност имаш всичко! Прекрасно е, когато синът ти поиска ягодова торта, ти да можеш да му я приготвиш. Да осигуриш продуктите и да я направиш с двете си ръце!
Благодаря!
Тази торта е бързичка, мнооого е вкусна и се приготвя лесно.
Необходими продукти:
Необходими продукти:
За блата:
- 300 гр.маслени бисквити;
- 100 гр.разстопено масло;
- 1 течна есенция ванилия.
- 300 гр.маслени бисквити;
- 100 гр.разстопено масло;
- 1 течна есенция ванилия.
За крема:
- 400 мл. течна сметана за разбиване;
- 150 гр.пудра захар;
- 300 мл.квасена сметана
- пакетче желатин - 10 гр;
- 6 суп.лъжици вода;
- 3 супени лъжици лимонов сок.
- 400 мл. течна сметана за разбиване;
- 150 гр.пудра захар;
- 300 мл.квасена сметана
- пакетче желатин - 10 гр;
- 6 суп.лъжици вода;
- 3 супени лъжици лимонов сок.
- 600 гр.пресни ягоди.
- настърган бял шоколад за украса.
Рецептата е адаптирана от блога svanya.blogspot.bg
Първо смилате в кухненски робот бисквитите заедно с маслото и ванилията. Разстилате получената смес във форма за торта с подвижен ринг. Притискате добре и слагате в хладилник да стегне.
През това време слагате в шесте супени лъжици вода да се разствори желатина. Оставете настрани, докато се сгъсти.
През това време слагате в шесте супени лъжици вода да се разствори желатина. Оставете настрани, докато се сгъсти.
Разбийте течната сметана заедно със захарта. Добавете квасената сметана и лимоновия сок. В микровълнова за няколко секунди, сложете желатина да се втечни. Добавете го към получената смес и разбъркайте с миксер.
Върху получения бисквитен блат, наредете почистените и подсушени ягоди. Изсипете крема и го разпределете равномерно. Ако ви останат ягоди, украсете отгоре.
Върнете в хладилника за два часа.
Може да поръсите и с настърган бял шоколад, ако желаете.
Върху получения бисквитен блат, наредете почистените и подсушени ягоди. Изсипете крема и го разпределете равномерно. Ако ви останат ягоди, украсете отгоре.
Върнете в хладилника за два часа.
Може да поръсите и с настърган бял шоколад, ако желаете.
Да ви е сладко☺
Жани
Жани
Коментари